Coaching Bewust Eigen Wijs

Coach/Counselor Psycho Sociaal Therapeut Culemborg

Stresscounseling werkt!

Wat is Stress

Stress is een vorm van spanning die in het lichaam van mensen optreedt als reactie op externe prikkels. Stress heeft zowel lichamelijke als geestelijke gevolgen. Er bestaat positieve stress bijvoorbeeld als mensen zich geestelijk voorbereiden op een wedstrijd of een examen. Na enige tijd verdwijnt deze spanning weer en keert het lichaam terug in een toestand van rust. Wanneer een mens te lang stress ervaart of als deze te intens is, kan dit zeer nadelige gevolgen hebben voor lichaam en geest en kan dit leiden tot een Burn-Out.

Overmatige Stress

Heb je regelmatig last van jachtige gevoelens, hoofdpijn, nervositeit, slaapproblemen, somberheid of toenemende angsten dan kan het zijn dat je lijdt aan overmatige stress. Deze negatieve stress kan leiden tot een Burn-Out. De spanning blijft te lang op een hoog niveau, waardoor de volgende spanningssituatie tot een nog hogere spanning leidt. Je kunt steeds minder hebben. Het korte lontje. Je komt in een vicieuze cirkel terecht. Wanneer je in je dagelijkse leven niet normaal meer kunt functioneren heb je last van teveel negatieve Stress die je belemmert en beperkt in je dagelijkse leven.

Hoe komt je van die negatieve Stress af?

De oorzaken van negatieve Stress helder maken, dus bewustwording en inzicht in je stressoren krijgen
• Zorgen voor ontspanning, betere ademhaling, ontspanningsoefeningen
• Jezelf leren accepteren omdat de Stress inzicht in jezelf geeft
• Je eigen grenzen gaan ontdekken en assertief worden in je communicatie
• Ontdekken waardoor het zover is gekomen, beperkende overtuigingen doorbreken

Ik help je om je bewust te maken wat er voor gezorgd heeft dat het zover is gekomen. Met dit inzicht kun je jezelf beter begrijpen. Vervolgens gaan we kijken hoe je in het dagelijkse leven zaken anders kunt gaan aanpakken. Je leert hoe je in je eigen kracht komt want dan word je weer vitaler. De onzekerheid wordt minder en daardoor verdwijnt de negatieve stress. Je gaat weer geloven in jezelf en dan kun je weer leven!