Coaching Bewust Eigen Wijs

Coach/Counselor Psycho Sociaal Therapeut Culemborg

Relatietherapie op basis van hechtingstherapie

Je relatie loopt niet lekker. Er zijn steeds terugkerende spanningen. Er zijn irritaties, ruzies en onbegrip. Je voelt je vaak alleen, verdrietig en teleurgesteld . Je begrijpt eigenlijk niet waarom jullie vaak ruzie hebben en ook niet dat het vaak dezelfde dingen zijn die weer terugkomen. Relatietherapie kan ervoor zorgen dat jullie relatie verbetert!

Wanneer relatietherapie?

Relatietherapie is zinvol als je samen bereid bent om te onderzoeken of jullie problemen zijn op te lossen. Vaak is er nog heel veel mogelijk. Relatieproblemen hebben alles met emotie en hechting te maken. Door bewust te worden en inzicht te krijgen waarom jullie vast komen te zitten in jullie relatie kunnen jullie al stappen maken om de relatie te verbeteren. Ik help jullie in een veilige omgeving om inzicht te krijgen in jullie relatie. Wat zijn de krachten die de relatie bedreigen? Waarom zijn er heftige conflicten als het niet goed loopt? Problemen worden inzichtelijk gemaakt. Het vaste patroon wordt zichtbaar gemaakt.

Ik werk met EFT (Emotionally Focused Therapy)

EFT is een krachtig middel om (partner) relaties te verbeteren. EFT is een bewezen therapie die meer relaties verbetert dan met een andere relatiemethode. EFT werkt als basis maar ook als middel met emoties en hechting. EFT zorgt voor meer empathie voor jezelf en voor je partner. Dit betekent dat jouw reacties naar je partner meer empathisch zullen worden waardoor het oude destructieve patroon wordt verlaten. De relatie verbetert doordat er nieuwe interacties ontstaan. Hierdoor leer je jezelf en je partner beter kennen. Er ontstaat een nieuwe verbinding.

Dit geeft vertrouwen in de relatie waardoor je jezelf beter gaat voelen!

Hoeveel gesprekken zijn er nodig?

De praktijk leert dat je voor relatietherapie zeven tot tien gesprekken van een uur nodig hebt. Het is afhankelijk van de polis van uw zorgverzekering of deze gesprekken (gedeeltelijk) worden vergoed. Het is dus raadzaam om uw zorgverzekering te raadplegen.