Coaching Bewust Eigen Wijs

Coach/Counselor Psycho Sociaal Therapeut Culemborg

Aandacht en ruimte voor jezelf!

Heftige en ingrijpende gebeurtenissen komen in ieders leven voor. Je kunt hierbij denken aan verlies van een partner, ontslag of een ongeluk. Iedereen reageert op zijn eigen manier. Dit is afhankelijk van je persoonlijkheid en iemands persoonlijke situatie. Het is mogelijk dat je last krijgt van stressreacties. Dit kan zich uiten door de situatie opnieuw te beleven, het ontlopen van mensen of situaties, nachtmerries of prikkelbaarheid. Stressreacties zoals prikkelbaarheid, nachtmerries of situaties uit de weg gaan kunnen een paar dagen tot enkele weken duren maar gaan dan vanzelf over. Wanneer je na vier tot zes weken nog steeds last hebt is het verstandig om een arts te raadplegen.

Wat kan ik als Counselor voor je betekenen?

• Door over de gebeurtenis te praten, na te denken en vragen te stellen kan het helpen emoties te verwerken waardoor de gebeurtenis minder heftig wordt.
• De Stress verminderen door ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen
• Jezelf in deze situatie leren accepteren
• Bij verlies toestaan om te rouwen door rust en ruimte voor jezelf te creëren.
• Je eigen grenzen leren kennen en accepteren
• Oefeningen doen met EFT om angst en spanning te verminderen

Ingrijpende gebeurtenissen trekken een behoorlijke wissel op je leven. Je kunt last krijgen van allerlei emoties die je overspoelen. Je kunt je boos, verdrietig en machteloos voelen. Omdat iedereen anders is bestaat er geen handleiding hoe je moet rouwen. Rouwen betekent dat je evenwicht probeert te zoeken in een nieuwe situatie. Dit kan veel tijd kosten.

Als counselor help ik je om jezelf te leren begrijpen in dit moeilijke proces. We staan stil bij gevoelens en emoties. Vervolgens gaan we kijken of je rust en ruimte voor jezelf kunt nemen om een nieuw evenwicht te vinden.

Werken met EFT

Soms is het niet voldoende om alleen te praten. Dan kan EFT de gesprekken ondersteunen. EFT (Emotionele Vrijheid Technieken) is een bewezen effectieve methode om gesprekken te ondersteunen met eenvoudige oefeningen die ik je makkelijk kan leren. Deze methode geeft je rust en is heel geschikt wanneer je last hebt van veel spanningen en/of angsten.